Overvecht moet meepraten over Noordelijke Randweg Utrecht

Home/Nieuws/Overvecht moet meepraten over Noordelijke Randweg Utrecht

Rijkswaterstaat, provincie en gemeente ontwikkelen plannen om het verkeer in een Ring om Utrecht te leiden. De noordkant van deze ring is de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU): Karl Marxdreef, Albert Schweitzerdreef en Einthovendreef. Rond de zomer wordt bekend wat de uitkomsten zijn van een studie naar de verschillende alternatieven. Daarna wordt definitief beslist welk alternatief uitgewerkt gaat worden.
De keuze kan grote gevolgen hebben voor onze wijk. Daarom wil het Bewonersplatform dat bewoners hier goed over geïnformeerd worden. Er moet een wijkbrede informatiebijeenkomst komen (en niet in de vakantieperiode!) en de informatie moet bewoners huis aan huis bereiken. Het Bewonersplatform vraagt het college van B&W en het programmabureau Verder (dat verantwoordelijk is voor de communicatie) om hiervoor te zorgen. Ook wil het Bewonersplatform samen met vertegenwoordigers uit de wijk participeren in het vervolgtraject en zo invloed uitoefenen op het ontwerp van de nieuwe NRU.

De NRU ligt direct aan de wijk en wij willen dat er aandacht is voor de leefbaarheid in de wijk. Dat is niet alleen geluid of luchtkwaliteit maar ook een goede toegang naar het Noorderpark. We willen sluipverkeer in de wijk voorkomen en we willen niet dat problemen zich verplaatsen naar de wijk.

Onze werkgroep Verkeer zal waar mogelijk ook zelf bewoners informeren. U kunt melden dat u per mail op de hoogte wil worden gebracht van de informatiebijeenkomst via verkeer@bewonersplatformovervecht.nl . Op onze website volgt meer informatie.
U kunt ook de website van het programmabureau Verder www.ikgaverder.nl volgen.

By |vrijdag 28 mei 2010|Categories: Nieuws|2 Comments

2 Comments

 1. a.c.rietvelt 1 oktober 2010 om 11:46

  Ik maak maak me grote zorgen om mijn huisvesting aan de Pahud de Mortangesdreef. Een snelweg zo vlak voor je slaapkamer langs plannen is idioot! De nru is een ontsluitingsweg voor een woonwijk en geen racebaan voor het vrachtverkeer en forenzen. Als de gezondheid van mensen zo belangrijk is als de gemeente beweert, dan een tunnel boren voor het doorgaande verkeer en niet komen met het kostenverhaal. De Utrechters moeten belangrijker zijn dan de reizigers die niet via Ouderijn willen reizen maar vlak langs een woonwijk, Ons woongenot gaat naar de knoppen en daarmee zal zeker een grote verhuisbeweging op gang komen!!!

 2. g van der marel 10 mei 2011 om 12:16

  ideeen voor de droom
  ik ben vadaag wezen kijkenbij het gandi plein
  het ontwerp over het plan zou ookop het gandiplein passen
  het stuk grond wat de minestoom zou kwijtraken kan gecompenseerd wordenmet de naast gelegen groenstrook
  zodat het verkeer uit hetindustrie gebied niet door de woonwijk hoeft te rijden
  opde vorige vergadering werd gepraat over geluidschermen
  dat de woningen aan de gageldijkte veel op geslotenzijn
  als erschermen zouden komen met half beton en daarop kunststofglas lijk mij het probleem opgelost

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.