Er wordt te hard gereden in de wijk. Oversteekpunten zijn niet veilig. De bus maakt een omweg. Iedere verkeersdeelnemer heeft een mening over het verkeer.

Er wordt nu een mobiliteitsplan gemaakt voor Overvecht. Dat is een onderdeel van de Omgevingsvisie. Hoe wordt met meer inwoners de wijk leefbaar, verkeersveilig en toch bereikbaar? De werkgroep verkeer van het Bewonersplatform en Wijkplatform praat mee over het verkeersplan.

De gemeente wil de groei van het autoverkeer afremmen. Dat gaat ook gebeuren in de onze wijk. De auto zal niet meer overal via de kortste en snelste route kunnen rijden. Tegelijkertijd moeten een ambulance, brandweer en politie wel snel ter plaatse zijn.

Fietsen en het Openbaar Vervoer worden steeds belangijker om je te verplaatsen in de wijk. Gaat de bus dan wel vaak genoeg rijden en komen de haltes op de juiste plekken? Wordt filerijden bij de school verleden tijd? Komen kinderen dan met de fiets? Kunnen kinderen veilig een straat oversteken om naar hun speelveldje te gaan? Gaan straks meer kinderen met de fiets naar school?

Dan moet de snelheid van de auto omlaag. Het is een hele puzzel om al die verkeersdeelnemers een plek te geven. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Niet iedereen heeft straks de auto voor de voor- deur en je moet wel eens omrijden. De auto gaat meer plaats maken voor andere verkeersdeelnemers. Zodat Overvecht een prettige en veilige woonwijk wordt!