Grote plannen gaan de toekomst van de wijk bepalen. De eerste stappen zijn al gezet. Misschien heb je erover gehoord of kunnen meepraten. Later dit jaar wordt er meer over bekend. Als bewoner kun je dan opnieuw je mening geven.

Het Centrumgebied wordt vernieuwd. Volgens het plan verdwijnt het huidige winkelcentrum met de parkeerplaatsen en de oudere bedrijfsgebouwen en ook woningen. Op het terrein komt een nieuw winkelcentrum, veel nieuwe woningen, voorzieningen, bedrijvigheid en parkeergarages. Het moet een levendig centrum worden. Dat zal niet in één keer gebeuren, maar in stappen de komende 10-15 jaar.

Tegenover het huidige winkelcentrum (langs de Zamenhofdreef) worden mogelijk ook nieuwe woningen gebouwd. ‘Verdichten’ heet dat in de Omgevingsvisie, die nu voorbereid wordt voor inspraak. De Carnegiedreef en de Zamenhofdreef worden volgens de Omgevingsvisie autovrij. Daar komt dan snel hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), die de wijk met het station Overvecht en de rest van de stad verbindt. De gemeente wil vooral nieuwe woningen bouwen dicht bij deze HOV lijn. Het autoverkeer door de wijk zal andere routes moeten nemen.

Voor al deze plannen geldt: nog niets is besloten. Het is nog niet duidelijk hoe de plannen uitgevoerd worden. De plannen bepalen wel de richting van de ontwikkeling. Daarom is het belangrijk nu al je mening te geven.