Nelleke Wuurman nieuwe voorzitter Bewonersplatform

Home/Nieuws/Nelleke Wuurman nieuwe voorzitter Bewonersplatform

Per 1 september is Nelleke Wuurman de nieuwe voorzitter van het Bewonersplatform. Zij volgt Pim Walenkamp op, die vanwege een nieuwe baan uit Utrecht vertrekt en daardoor zijn actieve inzet voor het Bewonersplatform moet afbouwen.
Nelleke Wuurman is al lang actief in het Bewonersplatform Overvecht. Zij is de trekker van de werkgroep Gebiedsontwikkeling Spoorzone, was al lid van het DB en heeft de afgelopen jaren regelmatig namens het Bewonersplatform het woord gevoerd op bijeenkomsten en bij het geven van inspraakreacties. Behalve voor het Bewonersplatform is Nelleke Wuurman ook al jarenlang actief in de bewonerscommissie ‘Plan 60’ en op het vlak van het seniorenbeleid  in Utrecht, o.a. via de ANBO en de COSBO.

Sinds april 2011 is Yttje Knol secretaris van het Bewonersplatform, nadat zij begin 2011 actief was geworden in het Platform. De functie van secretaris is lang vacant geweest. Het Bewonersplatform was daarom heel blij dat Yttje Knol dit slagvaardig en professioneel heeft opgepakt.

Met de nieuwe voorzitter en secretaris heeft het Bewonersplatform voor de komende tijd weer een goed bezet en slagvaardig Dagelijks Bestuur. De andere DB-leden zijn Hans van Amstel (penningmeester), Dick de Soeten en Han Hartogs (beide algemeen lid).

By |woensdag 7 september 2011|Categories: Nieuws|1 reactie

Eén reactie

 1. Zuilen in Actie 11 november 2011 om 08:42

  Ter informatie een nieuwsbrief die wij aan onze bewoners in Zuilen hebben gezonden. Dit is ook van toepassing in Overvecht, we hopen op jullie steun.

  Beste wijkbewoners van de Vliegenierswijk,

  Gisteravond is de Werkgroep Woonbeleid Utrecht van start gegaan. Veel wijken zijn hierin vertegenwoordigd en ook wij van ‘Zuilen in Actie’ nemen hieraan deel.
  Zie ook: http://dnu.nu/artikel/5467-werkgroep-woonbeleid-van-start

  We hebben onder anderen de problematiek rond splitsen van woningen (opsplitsen in appartementen) en omzetten van woningen (geschikt maken voor kamerbewoning) besproken.

  De gemeente heeft van de week een nieuw beleidsstuk gepubliceerd en dit hebben we ook besproken. Het beleidsstuk komt er in grote lijnen op neer dat Splitsen in een aantal wijken (waaronder de Vliegeniersbuurt) praktisch verboden gaat worden.
  Echter gaat de gemeente de regels voor omzettingsvergunningen (kamerverhuur) versoepelen. Tot nu toe viel onze wijk onder de ‘Krachtwijken’ en daardoor was het de afgelopen tijd zeer moeilijk/bijna onmogelijk om hier in de wijk een omzettingsvergunning aan te vragen. Echter de gemeente is voornemens om nu de hele stad hetzelfde te gaan behandelen en de regeling voor kracht wijken te laten vervallen.
  Wel willen ze in alle wijken, voor het bepalen of een Omzettingsvergunning verleend wordt, de individuele leefbaarheidstoets gaan invoeren. Deze toets was ook in 2009 en begin 2010 van toepassing en we weten wat daar de gevolgen van waren: De studentenwoningen namen bijna wekelijks toe. De leefbaarheidstoets heeft geen duidelijke kaders en richtlijnen en worden erg ruimhartig toegepast ten gunste van de aanvragers.

  Wij zijn van mening dat het beleid ten aanzien van Omzettingsvergunningen voor de ‘Kracht wijken’ dus niet moet wijzigen. Of dat de gemeente moet beslissen om in de wijken waar ze splitsen gaan verbieden ook omzettingsvergunningen niet toestaan.
  Voor deze standpunten zullen wij ons de komende tijd hard maken en hopen dat jullie ons allen zullen ondersteunen.

  Met vriendelijke groet,
  Zuilen in Actie

  Volg ons ook op Twitter: @ZuileninActie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.