Begin oktober organiseerde het wijkbureau Overvecht een Wijkdialoog. Een avond waar bewoners en anderen die bij de wijk betrokken zijn met de gemeente en met elkaar in gesprek gaan. Met elkaar verkennen zij wat zij belangrijk vinden voor Overvecht in de komende periode. Enkele leden van het Bewonersplatform waren ook bij deze wijkdialoog.
Zo’n avond is altijd een heel gebeuren. Bewoners komen met hun verhalen, wensen en soms ook met zorgen, klachten of gemopper. En wat dan zo mooi is: mensen gaan met elkaar in gesprek. Dan blijkt dat niet iedereen dezelfde wensen of ervaringen heeft of hetzelfde denkt over wat goed voor de wijk is. Maar dat is juist goed, want zo komen meerdere meningen aan bod.
We hoorden ook veel goede ideeën en wensen. Over meer ontmoeting in de wijk en de kansen om door culturele activiteiten wijkbewoners op een ongedwongen manier bij elkaar te brengen. Of over groepen in de wijk die misschien niet zo opvallen, maar toch niet vergeten mogen worden. En inspirerende verhalen van mensen die in de wijk werken. Teveel om hier op te sommen.
Daarom is het jammer dat er op zo’n avond niet veel meer bewoners aanschuiven. Met ‘bewoners’ bedoelen we natuurlijk ook jongeren, winkeliers, ZZP-ers, en liefst mensen van alle herkomsten die we in onze wijk hebben.
Dat moet toch beter kunnen …! Maar hoe doe je dat? Want een avond ‘vergaderen’ over het wel en wee van de wijk is niet voor iedereen zo makkelijk of vanzelfsprekend. En een uitnodiging om te praten over het “Wijkactieprogramma” spreekt veel mensen niet aan. Maar hoe dan wel?
Een wijkdialoog moet volgens ons allereerst een feestje zijn, een moment waarop heel veel mensen uit de wijk met elkaar in gesprek gaan. We moeten elkaars verhalen horen. Niet ‘vergaderen’, maar ‘leren en inspireren’. Dus volgend jaar meer een wijkdialoog-festival.
Geef een reactie