Vrijdag 6 september is Jan de Jong overleden. Daarmee verliest Overvecht een betrokken bewoner. Zie ook het bericht van De Bundeling

Jan de Jong was jarenlang op veel manieren actief in en voor Overvecht en voor de belangen van huurders en bewoners in de stad Utrecht. Hij was vanaf het begin een van de trekkers van het van het Bewonersplatform Overvecht, zat jarenlang in de wijkraad Overvecht en was actief in de bewonerscommissie van zijn flat. Maar zijn betekenis voor de wijk ging veel verder. Jan onderhield veel contacten met bewoners, met mensen uit de Utrechtse politiek, de gemeente, woningcorporaties en andere organisaties in de wijk. Zonder zichzelf op de voorgrond te plaatsen kon hij goed luisteren naar mensen en op een begrijpelijke manier duidelijk te maken wat er aan de hand was en wat er nodig was. Zo werd hij voor velen het ‘geweten van de wijk’ met een groot persoonlijk gezag bij ambtenaren, beslissers en beleidsmakers.

Jan was ook jarenlang bestuurslid van Mitropool, de huurdersorganisatie van woningcorporatie Mitros, en van De Bundeling, de Utrechtse koepel van huurdersorganisaties. Daar zette hij zich in voor de belangen van huurders in de stad Utrecht. Ook was Jan actief in de afdeling Utrecht van de Partij van de Arbeid, waar hij o.a. een bijdrage leverde met zijn kennis op het gebied van wonen en huren en van de wijk Overvecht.

Jan werd niet alleen gewaardeerd om zijn kennis, inzicht en inzet maar ook om zijn humor, bescheidenheid en vriendelijkheid. Wij zullen hem missen, maar ook blijven herinneren als een zeer betrokken Overvechter.