In maart mochten we stemmen voor een nieuw gemeenteraad. Op 1 juni zijn de nieuwe wethouders bekend gemaakt. De komende vier jaar zijn zij met de burgemeester het gemeentebestuur. De wethouders willen investeren in Utrecht: gelijke kansen voor bewoners, betaalbaar wonen en werken aan oplossingen voor de klimaatcrisis.

Elke wethouder heeft onderwerpen om aan te werken. Daarnaast heeft elke wijk een eigen wijkwethouder. Die volgt ontwikkelingen in de wijk en is het aanspreekpunt voor actieve groepen bewoners en ondernemers. Voor Overvecht is Rachel Streefland de nieuwe wijkwethouder. Rachel houdt zich ook bezig met Samen  voor Overvecht.

Lot van Hooijdonk is het aanspreekpunt voor ruimtelijke projecten, zoals bijvoorbeeld het plan voor centrum Overvecht, en voor energie en klimaat (aardgasvrije wijk). Wonen en wijk- en buurtaanpak ligt bij Dennis de Vries, die eerder leraar en locatiedirecteur was op een basisschool in Overvecht.

Het is goed dat wethouders gespecialiseerd zijn in een onderwerp. Maar het maakt het wel moeilijker als er in een gebied meer onderwerpen spelen die over de wethouders verdeeld zijn.

Het Bewonersplatform moet nu investeren in goede relaties met meer wethouders. Voor elk onderwerp weer een andere wethouder. De komende jaren zal blijken of dat werkt. Het vraagt in elk geval om een goede samenwerking. Daar gaan we ons best voor doen.