De laatste jaren ging het minder goed met winkelcentrum De Klop. Winkels sloten en stonden leeg. Winkeliers, bewoners, gemeente, de Wijkraad en het Bewonersplatform waren bezorgd. Hoe wordt De Klop weer vitaal en levendig? Verschillende ideeën passeerden de revue, maar het Ei van Columbus zat daar niet tussen.

Lidl wil op De Klop blijven en kwam met een plan voor uitbreiding. Een grotere Lidl werkt als trekker voor de rest van de winkels. Zonder een publiekstrekker als is winkelcentrum De Klop op de lange termijn niet levensvatbaar. Daar is iedereen wel van overtuigd.

Voor de zomer presenteerde Lidl haar plan. Het gaat om een flinke uitbreiding. Die is alleen mogelijk als de open ruimte aan de kant van de Japuradreef wordt dichtgemaakt. De gemeente wil investeren in de openbare ruimte. De weg tussen de Lamadreef en Lidl wordt een fietspad.

Winkelcentrum De Klop kan niet zonder een Lidl. We zijn blij met de uitbreiding, maar de afsluiting van de open kant bij de Japuradreef vinden wij ingrijpend. Ook hebben we zorgen voor De Klop als de Lidl tijdens de verbouwing maandenlang gesloten is. Toch vinden we dat de uitbreiding van Lidl door moet gaan. Want dat biedt de beste kans voor winkelcentrum De Klop.