De stad groeit en ook in Overvecht wordt gezocht naar plekken waar woningen, scholen en andere voorzieningen gebouwd kunnen worden. Het centrumgebied wordt aangepakt. In de toekomst komen er meer woningen, wordt het parkeren anders opgelost en kun je er ontspannen en uitgaan. Het moet een plek worden waar jong en oud graag wil zijn.

Ook in Overvecht Noord en Zuid wordt gezocht naar plekken om woningen te bouwen. Wij vinden dat de kwaliteit van Overvecht behouden moet blijven. Overvechters houden van het groen. Het geeft leefruimte. Kinderen hebben er de ruimte om te spelen en jong en oud maken gebruik van de trapveldjes. Die plekken voor nieuwbouw moeten daarom zorgvuldig gekozen worden.

Wij vinden het belangrijk om betrokken te worden bij die bouwplannen. Samen met het Wijkplatform hebben we een wijkakkoord gesloten met de gemeente, woningcorporaties en partijen die willen bouwen in Overvecht. Alle partijen willen Overvecht verbeteren door gebouwen aan te passen en door nieuwbouw toe te voegen. Wij zullen kritisch volgen dat die ontwikkelingen ook echt een verbetering worden voor de wijk. En we willen dat de partijen de bewoners al vroeg betrekken bij de plannen. Om zo samen te werken aan de groei van Overvecht.

Wil je meer weten: Kijk verder op onze website of meld je aan als je wilt meepraten via   info@bewonersplatformOvervecht.nl