Het verkeer moet worden geweerd uit de binnenstad en zo lang mogelijk op de Ring rond Utrecht rijden. Dat is het idee om de luchtkwaliteit te verbeteren en de binnenstad leefbaar te maken. Het gevolg is dat er meer verkeer gaat rijden op de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Dat is de weg tussen Overvecht en het Noorderpark.

De aanpassing van de weg zou ook een verbetering voor de leefbaarheid van Overvecht worden. Minder verkeersgeluid en een betere luchtkwaliteit zijn belangrijk voor de gezondheid. De leefbaarheid kan alleen verbeteren als de weg verdiept wordt aangelegd onder het Gandhiplein, het Henri Dunantplein en het Robert Kochplein. Dat willen de gemeente en de provincie, maar daar heeft men te weinig geld voor over. En dat betekent dat straks de leefbaarheid voor veel bewoners langs de weg helemaal niet beter wordt.

DROOM (De Randweg Overvecht op Maat) is de werkgroep van het Bewonersplatform die zich al jaren bezighoudt met de NRU. Ze sturen nieuwsbrieven naar meer dan 200 bewoners en organiseren bijeenkomsten. Ze denken mee en laten kritische geluiden horen naar onder andere de gemeenteraad.

Wil je ook op de hoogte blijven, kijk dan op www.droomutrecht.nl of stuur een mail naar droomutrecht@gmail.com en meld je aan voor de nieuwsbrief.