Soms moet je even goed kijken, kleine berichten volgen, iets horen. En dan kom je er achter dat er veel leuke dingen gebeuren in Overvecht. Het draagt veel bij aan de “sjeu” van het wonen in onze wijk. Een paar voorbeelden.

Appeltaartconcerten in het Zimihc Cultuurcentrum De Stefanus: onder het genot van koffie met appeltaart luister je op een doordeweekse ochtend naar een klassiek concert van hoog niveau. Gratis of met vrijwillige bijdrage.

Repair Café: in september is er een Repair Café gestart in een van de buurtruimtes van de Camera Obscuradreef. Iedereen die iets heeft wat kapot is kan langskomen en vrijwilligers proberen het ter plekken te repareren.

Starters4Community: de kennis van studenten of startende “young professionals” wordt ingezet voor wijkinitiatieven. Zij helpen bewoners bij het opzetten van een project, denken mee over organisatie, financiering, marketing, etc.

Stadswerkplaats: in een van de hallen aan de Brailledreef biedt werkplaatsfaciliteiten en cursussen op het gebied van houtbewerking. Iedereen van hobbyist tot ZZP-er kan daar tegen betaling gebruik van maken.

Zorg en Zo: koppelt leerlingen van MBO-zorgopleidingen aan praktische (hulp)vragen van bewoners. De leerlingen doen stage-ervaring op en voor bewoners is het vaak een uitkomst.

WijkConnect.com: een website die allerlei initiatieven, vraag en aanbod in de wijk bundelt. De Overvecht-pagina is al gereed en de website wordt in 2015 uitgebouwd.

Plannen waar aan gewerkt wordt:

Resto VanHarte in De Stefanus: dit sociaal restaurant, actief in een aantal Utrechtse wijken, wil naar Overvecht komen en in De Stefanus een wijkrestaurant openen.

Overvecht Samen: organisaties die iets voor ouderen kunnen betekenen bundelen hun krachten in een netwerk om informele hulp door en voor ouderen en andere kwetsbare wijkbewoners te organiseren.

Het Bewonersplatform hoopt dat er in 2015 nog veel meer van dit soort initiatieven komen. Om Overvecht positief op de kaart te zetten en onze wijk levendig te maken.