Dreefnieuws hoort bij Overvecht. Zo’n 7 x per jaar komt het wijkblad bij alle Overvechtse huishoudens in de brievenbus. En het is ook te vinden op veel plekken in de wijk, zoals de bibliotheek, buurthuizen of het wijkbureau. Dreefnieuws geeft een kleurrijk beeld van dingen die in de wijk gebeuren, van plannen en initiatieven en mensen die zich inzetten voor Overvecht.

En dat al 20 jaar! Als je al die Dreefnieuwsen op een rij zou leggen, heb je een geschiedenisboek van onze wijk. En denk niet dat dit een saai boek wordt! Dreefnieuws is een levendig en vrolijk blad met veel kleur en foto’s, vol nieuws en persoonlijke verhalen. Het laatste nummer stond Koningin Maxima nog op de voorkant, toen ze op bezoek was in onze Stefanus en het kookboek van de Parels van Overvecht in ontvangst nam. Maar je hoeft geen koningin te zijn om in Dreefnieuws te staan. Het gaat om de wijk en om de mensen die samen Overvecht maken.

Dit alles komt niet vanzelf tot stand. Verhalen moeten geschreven, foto’s gemaakt, het blad gedrukt en verspreid. Veel mensen zetten zich daar voor in en het kost geld.  Gelukkig helpen veel organisaties in de wijk mee door nieuws te leveren, deel te nemen aan de redactie of financieel bij te dragen. Dat doen wij als Bewonersplatform ook, want wij zijn ‘fan’ van Dreefnieuws.

Daarom zijn wij heel benieuwd wat bewoners van Dreefnieuws vinden. Vindt u het leuk om te lezen? Krijgt u een vrolijk gevoel bij al die verhalen en foto’s uit de wijk? Kan het beter? Moet het anders? Dreefnieuws stelt zich zelf ook de vraag of het beter kan. Daar denken wij over mee. Maar wat er ook bedacht wordt: wij vinden dat Dreefnieuws ECHT bij Overvecht hoort. En dat Dreefnieuws regelmatig bij alle bewoners op de mat moet blijven vallen! Reacties kunt u sturen naar: info@bewonersplatformovervecht.nl

Als u de papieren Dreefnieuws niet meer heeft kunt u de ‘digitale’ nummers hier downloaden