De Werkplaats Overvecht heeft haar eerste ideeën gepresenteerd voor bouwen bij de THEMA dreven (de Tigris-, Haifa-, St. Eustatius-, St. Maarten-, en Ankaradreef) en in de buurten rond de Tigrisdreef en Zambesidreef. De meeste woningen zouden volgens hun plan gebouwd worden in delen van het Gagelpark en soms op kleinere groenstroken. Het gaat nog om een verkenning en de plannen zijn nog niet definitief.

Overvecht kan zeker nieuwe woningen gebruiken en de openbare ruimte kan op veel plaatsen beter. Maar wij denken dat de wijk niet beter wordt door bouwen in het groen.

De Werkplaats Overvecht is een samenwerking tussen bouwbedrijven, projectontwikkelaars en de woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex. De Werkplaats werkt samen met de gemeente en wil bijdragen aan een verbetering van Overvecht.

Het kan ook anders. Bewoners werken aan een idee voor het Einsteinkwartier. Kan er naast het winkelcentrum op de Einsteindreef een goede mix van wonen en voorzieningen komen? Kunnen we daar bijvoorbeeld een bioscoop krijgen en zalen voor feesten of meer horeca met terrassen. De weg kan er verdiept onderdoor gaan. Zo ontstaat nieuwe ruimte. Dat zou pas een verbetering voor de wijk zijn! En blijven we genieten van het groen elders in de wijk.

Wil je meer weten over het idee Einsteinkwartier of wil je meedenken? Laat het ons weten via info@bewonersplatformovervecht.nl.