Het Bewonersplatform levert veel ideeën hoe het beter kan in Overvecht. Dat doen we door goed te luisteren naar wat er in de wijk speelt. We horen veel van bewoners. Maar ook van professionals die in de wijk werken.

We kijken niet alleen naar vandaag en morgen, maar ook naar de toekomst op de lange termijn. We kunnen tot en met 10 maart reageren op de Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU). Dat is een plan van de gemeente waarin staat hoe de stad en dus ook Overvecht er in 2040 uit gaat zien. In die plannen komen veel zaken aan bod waar wij ons voor inzetten, zoals:

  • Wonen: goede woningen in een prettige en leefbare omgeving. Er is meer variatie van woningen nodig om de wijk aantrekkelijk te maken.
  • Openbare ruimte: groene parken en speelplekjes behouden en versterken.
  • Verkeer: een maximum snelheid van 30 km in woonbuurten. Verdiep de NRU onder de pleinen en maak goede verbindingen naar de Gageldijk en het Noorderpark.

Het zijn enkele voorbeelden. We gaan onze reactie geven op de Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU). Heb je een mening over hoe de wijk er in 2040 uit moet zien. Laat het ons weten via info@bewonersplatformovervecht.nl.

Het Bewonersplatform doet meer. Op onze website vindt u ons jaarverslag 2020 en Speerpunten voor 2021
www.bewonersplatformovervecht.nl