De beheergroep Park de Watertoren zet zich in voor Park de Watertoren. Met onze inzet willen wij bereiken dat het een leefbaar park is en blijft en dat het park goed onderhouden wordt.

De beheergroep signaleert knelpunten in en rond het park en meldt die bij het wijkbureau. Waar nodig overlegt de groep met het wijkbureau of diensten van de gemeente over de aanpak van beheer en onderhoud in het park.

Sinds 2010 heeft de beheergroep n.a.v. gesignaleerde overlast in het park contact met het wijkbureau en de politie over een aanpak. Ook houdt de beheergroep een kritisch oog op het gebruik van het park als locatie voor publieksactiviteiten.

In het park is een dierenweide. In 2012 werd duidelijk dat de dierenweide vanwege bezuinigingen niet door de gemeente kon worden voortgezet. I.s.m. de gemeente is een andere vorm gevonden. Het beheer wordt nu grotendeels gedaan door bewoners / vrijwilligers onder de vlag van Stichting De Dierenweide. De vrijwilligers worden daarbij ondersteund door o.a. het Wijkbedrijf en anderen die maatschappelijk inzet in de wijk organiseren. Op Facebook staan leuke berichten over de dierenwiede en het zelfbeheer.

De beheergroep Park de Watertoren draait zelfstandig en heeft in 2009 samenwerking gezocht met het Bewonersplatform Overvecht om de belangen van het park nog beter te kunnen behartigen.

Samenstelling & contactpersoon
= Hans Pieters (voorzitter)
= Hans van Amstel

Contact:  info@bewonersplatformovervecht.nl

Contactpersoon voor Stichting de Dierenweide
=
Hans van den Heuvel